Membrii      /      Locatii de joc      /      Parteneri      /      Regulament Airsoft      /      Inscrieri in club

Airsoft-ul este un sport bazat pe fairplay, în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, utilizând echipamente specifice și tactici militare, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează proiectile sferice non-metalice.

Istoric vorbind, airsoft-ul își are rădăcinile in Japonia anilor 70. În țara soarelui răsare, deținerea armelor de foc a fost interzisă în anii 60 și ca răspuns la aceste interdicții japonezii au început să producă replicii non-metalice de colecție ale armelor de foc militare, extrem de realiste. Ulterior a fost introdus un sistem de propulsie asemănător cu cel folosit la pistoalele de tir. Așa au apărut replicile perfecte, non-letale, ale armelor de foc reale. Mai apoi au devenit populare pe piețele asiatice sub denumirea de arme ”soft-air” sau ”air-soft”.

Jocurile de airsoft variază foarte mult în funcție de scenariu și modul de aplicare, depinzând de locație, numărul participanților și posibilitățile economice; dar în general variază de la jocuri mici tip skirmish, la simulări militare complexe până la reconstituiri istorice. În cadrul acestor evenimente jucătorii utilizează replicile de airsoft împreună cu echipament real și tactici militare similare sau identice cu cele folosite de forțele armate.

Odată cu răspândirea internetului, popularitatea airsoft-ului a cunoscut o creștere ”alarmantă” în Asia, Europa si America.  Evenimente de anvergură majoră sunt organizate periodic în Europa (Berget, Border War), Statele Unite (Irene), Rusia (Grand Maneuver), evenimente ce strâng la start mii de jucători dedicați acestei pasiuni comune. Actualmente, airsoft-ul este practicat de sute de mii de jucători la nivel mondial și cu siguranță se va bucura de un viitor prosper.

In Romania, airsoft-ul este o disciplina sportivă recunoscută oficial prin O.M.E.C.T.S. nr. 3265/23.02.2010, iar modalitatea de utilizare a replicilor de airsoft este reglementata prin Legea 295/2004, cu modificările si completările ulterioare.

Airsoft-ul este un sport care se bazează în mare măsură pe onoare și respect între jucători. Având în vedere că, în general, la impact nu rămân semne vizibile pe jucătorul lovit, desfășurarea în bune condiții a jocului depinde in mare măsura de recunoașterea loviturii primite de către participanții la joc. Prin urmare putem spune că airsoft-ul este un sport nobil, un sport al oamenilor de caracter.

MEERKATS este numele luat de cel mai mare club de airsoft din Sibiu și unul dintre cluburile de referință din România. Asemenea suricatelor, suntem o grup de oameni uniți de aceasta pasiune pentru airsoft; camaraderia,  munca in echipa si bucuria jocului făcând ca grupul sa fie si mai coagulat!

Clubul MEERKATS a fost înființat în Sibiu la 19.09.2009 de către The Fucker si Je, care au implementat ideile acumulate prin experiența anterioara din airsoft.. De atunci, clubul se află într-o continuă dezvoltare căutând să atragă noi membri și să participe la cât mai multe evenimente airsoft atât în țară cât și de peste hotare. Cu un număr important si in creștere de membri activi, clubul este organizat juridic având denumirea de ASOCIATIA MEERKATS AIRSOFT CLUB, cu filiale in Mureș si Vâlcea.

Organizam  săptămânal jocuri de airsoft, diversitatea si calitatea acestora ( de la jocuri simple si pana la simulări militare ) fiind un factor important al atracției  spre jocurile noastre, concretizata prin participarea masiva  a jucătorilor din Sibiu si județele limitrofe. Pentru participarea la jocurile noastre nu trebuie decât sa va înscrieți si sa accesați secțiunea de jocuri de pe forumul nostru.

In decursul ultimilor cinci ani, Meerkats a devenit un nume etalon în organizarea de evenimente de tip mil-sim cu participare națională dar și internațională, evenimente care se desfășoară pe o perioada de 2-3 zile. Dintre acestea amintim Tormenta Blanca, Rio de Sangre și primele trei ediții Overload. In prezent dezvoltam proiectul de anvergura BLITZKRIEG, un eveniment de airsoft structurat pe mai multe etape, incluzând simularea militara si competiția pe echipe. Nu in ultimul rând, trebuie menționata recunoașterea internaționala a clubului, prin participarea la evenimente din afara tarii, fiind create legături cu alte cluburi de renume din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Finlanda, Germania, Italia si Ungaria.

Actualmente, MEERKATS este singura echipa din tara care este sponsorizată oficial de către AIRSOFT.RO, cel mai mare si renumit magazin online de airsoft din Romania!

In viitor ne propunem să atragem cât mai mulți jucători în club și să deschidem noi filiale în cât mai multe orașe din țară. Ne dorim totodată să creștem prezenta membrilor clubului la evenimentele naționale și internaționale, prin susținerea financiară si ajutor logistic in deplasările ce vor fi efectuate.

Speram ca aportul pozitiv adus de noi airsoftului romanesc sa fie apreciat la adevarata valoare, incarcand ca si pe viitor sa contribuim constant in acest sens, la dezvoltarea cat mai armonioasa a pasiunii numite airsoft!