En  De  Ro

Din dorința de a aduce ceva nou în evenimentele de airsoft din România, de anul acesta Meerkats Airsoft Club Sibiu a creat un nou brand și anume: BLITZKRIEG. Prin acesta dorim să introducem în cadrul evenimentelor ideea de continuitate și să creăm sentimentul de apartenență la o anumită facțiune. În consecință Meerkats are onoarea să vă prezinte :

Povestea

Undeva în viitor, anul 2081, Pamântul a fost lovit de un asteroid. În urma cataclismului continentele au fost complet reconfigurate si doar 10% din populatia globului a supravietuit. Haosul domnea peste tot, nu mai existau tari, nu mai existau guverne si nici lege. Pamântul a devenit un loc unde doar cei puternici reusesc, iar viata de zi cu zi esteo lupta pentru supravietuire.

Supravietuitorii s-au luptat patru ani fara încetare. Noi armate si noi aliante s-au creat cu un singur scop … lupta pentru putere. Într-o zi o veste a cutremurat pamântul, un nou continent a fost descoperit. Un continent izolat, bogat în resurse … dar cel mai important nerevendicat. Acesta oferea toate conditiile ,apa potabila ,pamant fertil , paduri bogate si aer curat..

Vestea s-a raspândit fulgerator printre locuitori, iar acest nou continent numit „Terranova” aflat în mijlocul „Oceanului Negru” a trezit în toti dorinta de stapânire. Armatele fiecarei factiuni au fost trimise din toate colturile lumii, cu un singur scop …cucerirea Terranovei..

Comandantii armatelor ajunsi pe noul continent au ajuns la o fragila întelegere, aceea de a-si demonstra calitatile de combatanti într-un concurs ”Blitzkrieg – The Challenge”. Cel care va fi victorios va revendica dreptul asupra Terranovei..

La Blitzkrieg – The Challenge lupta a fost înversunata, cei care au pierdut nu au putut accepta … înfrângerea. Gândul ca trebuie sa renunte la acest teritoriu bogat si trebuie sa plece acasa cu mâna goala îi macina. Vazând acest lucru, Generalul Gustav Johannson conducatorul factiunii câstigatoare, a facut o fragila alianta unita sub numele de Alianta Armata, cu cei apropiati lui. Scopul aliantei era alungarea competitorilor din Terranova, continentul mult râvnit.Prin noua putere dobândita, Alianta Armata a reusit sa-i alunge pe rebeli din cea mai buna si bogata regiune a Terranovei, nordul înzapezit si plin de resurse, urmând sa-si stabileasca comandamentul în tinutul Northread în marele oras numit Icecrown. Factiunile rebele au fost alungate catre sudul cald si îndepartat cu vaste zone împadurite unde s-au unit sub conducerea lui Hassan Al Fatih formând Hoarda Rebela. Si-au stabilit comandamentul în tinutul Greenland în frumosul oras numit Woodenheart, cea mai fertila regiune din sud acoperita de paduri nesfârsite..

Terranova, cel mai bogat continent de la cataclism încoace, este acum ocupat în nord de Alianta Armata, iar în sud de Hoarda Rebela..

Nu va trece mult timp pâna când resursele vor deveni insuficiente, iar atunci … conflictul va reizbucni..

Blitzkrieg – Operation: Uprising

Harta interactivă Blitzkrieg

Menţionăm că acesta este o hartă fictivă nu are echivalent în teren, este creată pentru a marca progresul facţiunilor combatante, pentru ca evenimentul să aibă continuitate şi în anii ce vor urma.
Vom prezenta mai jos câteva detalii pentru a înţelege funcţionalitatea hărţii interactive:

1. Harta, care o vedeţi mai jos, este harta din momentul descoperiri Terranovei (vezi povestea evenimentului) care prezintă continentul cu cele zece ţinuturi ale sale.

2. După BLITZKRIEG – The Challenge (este vorba de un concurs … detalii ulterioare) se publica harta#2 care va conţine în plus ţinutul Northread din nord haşurat cu albastru în culoarea Alianţei Armate şi ţinutul Greenland din sud haşurat cu roşu, culoarea Hoardei Rebele.

3. După BLITZKRIEG – Operation Uprising (evenimentul airsoft) vom publica harta#3 va conţine în plus încă un ţinut haşurat în culoarea facţiunii care a caştigat evenimentul din 2014. Deci la evenimentul din 2015 vom avea una din cele doua facţiuni cu două teritorii cucerite … iar lupta va fi mai înverşunată de ambele tabere.

Dress code

Alianta Armata va putea folosi doar uniforme de camuflaj deschise (multicam, ACU digital, tropentarn, desert, ATACS, desert marpat, etc.). Pe cap obligatoriu casca sau bonnie hat, culoare deschisa. Nu este permis face paint!

Hoarda Rebela are voie sa foloseasca doar uniforme de camuflaj inchise (woodland, flecktarn, marpat etc). Pe cap se poate purta bereta, shemagh, bandana, bonnie hat culoare inchisa. Optional se poate folosi face paint.

S.D.F. Solution Inc. – au voie sa foloseasca doar uniforme uni, fara patern (negru, olive, kaki, coyote, albastru, etc.). Pe cap se poate purta doar sapca tip Baseballcap sau casca uni.

Nota : Uniformele si sepcile uni sunt interzise Aliantei Armate cat si Hoardei Rebele.

Regulament de joc

GAME PLAY– generalități:

– Ca monedă la BLITZKRIEG se folosește diamantul, care va avea diferite valori (culori)
– Obiectivul principal al jocului este ocuparea și deținerea controlului asupra celor șapte buncăre (aceste sunt de trei tipuri)
– Obiectivul secundar al jocului este îndeplinirea misiunilor primite din HQ (aceste sunt de trei tipuri)
– Obiectivul terțiar al jocului este strângerea de resurse împrăștiate pe toată suprafața de joc (REDZONE) reprezentate prin pet-uri de 0,5 litri vopsite într-o culoare stridentă. Pet-urile vor fi colectate și vor fi răscumpărate de către banca din sat cu diamante din banca Legiunii. Unele pet-uri au în interior extra cadouri surpriză.

LEGIUNEA:
– este o a treia facțiune
– alcătuită din contractori (jucători) și legionari (organizatori)
– dress code contractori: poartă doar uniforme UNI olive, tan, kaki, coyote, negru, albastru, etc., obligatoriu poartă pe cap baseball cap sau cască
– dress code legionari: obligatoriu poarta tricou de organizatori, poartă doar uniforme uni olive, tan, kaki, coyote, negru, albastru, etc, obligatoriu poartă pe cap baseball cap
– misiune contractori: protecție transport aprovizionare, misiuni secrete pentru Legiune
– misiune legionari: protecție sat, asigurare transport aprovizionare, furnizare pirotehnice – in game, furnizare respawn mobil

BUNCĂRE – generalități:
– Tip 1: mare din OSB – 1 buc (3 steaguri pentru marcare dominație și atac chimic)
– Tip 2: mediu din OSB + folie – 2 buc (3 steaguri pentru marcare dominație și atac chimic)
– Tip 3: mici din folie – 4 buc (2 steaguri pentru marcare dominație)
– dominația acestor buncăre se va recompensa cu diamante
– la primele două tipuri de buncăre se dă câte un atac chimic la interval de 5 ore (după programul: 13:00/Vi, 18:00/Vi, 23:00/Vi, 06:00/Sâ, 11:00/Sâ, 16:00/Sâ), cu suspendarea jocului pentru 30 min. pe o raza de 50 m în jurul buncărului. Atacul chimic se va da de către un arbitru desemnat la 3 minute după ce acesta ajunge la buncărul respectiv. Dacă în momentul atacului chimic se află jucători în interiorul sau pe o raza de 10 m în jurul buncărului aceștia vor fi declarați morți. Arbitrii înmânează recompensa, în diamante, reprezentanților facțiunii a cărei steag este arborat la intervalele orare mai sus menționate
– la buncărele mici de tip 3, arbitrii înmânează recompensa (mai mică) în diamante, reprezentanților facțiunii a cărei steag este arborat în momentul în care arbitrul ajunge la buncăr

MISIUNI – generalități:
– toate misiunile îndeplinite vor fi recompensate cu diamante care vor fi depuse în seiful aflat în HQ-ul fiecărei facțiuni, de acolo nu pot fi furate (misiune: cu obiectiv)
– pentru buncăre se dau diamante celor care le-au câștigat, acesta nu pot fi furate și se depun în seiful facțiunii aflat în fiecare HQ (misiune: tip “domination”)
– toate diamantele adunate din dominația buncărelor, misiuni, probe individuale din sat se centralizează în seifurile aflate în HQ-urile facțiunilor, de unde nu pot fi furate.
– comandantul poate decide sa transfere diamantele la ore cunoscute de către toți jucătorii (după programul: 16:00, 22:00, 06:00, 11:00, 17:00) în banca legiunii (aflată în sat – BLUEZONE) cantități limitate de diamante. Aceste transporturi de valori pot fi capturate de către inamic – (misiune: tip “protect the VIP”). În cazul în care diamantele ajung în bancă, acesta își dublează valoarea. Persoana care face transportul de valori nu se va putea apăra (fiind considerat mort), acesta va purta un tricou special albastru (AA) sau rosu (HR). El va fi apărat de un număr de gardieni stabilit de comandantul facțiunii. Comandanții vor fi obligați să facă minim 3 transporturi de diamante la orele alese de ei. IMPORTANT: Persoana care face transportul de valori în momentul în care se deschide focul asupra convoiului se va opri, după care se va repune în mișcare doar dacă atacul a fost respins. Dacă toți gardieni sunt eliminați diamantele transportate sunt înmânate reprezentanților facțiunii adverse. Aceeași persoana care face transportul nu poate deschide foc implicit nu se poate trage asupra ei ( cu rol VIP).
– Legiunea aprovizionează ambele facțiuni cu diamante prin intermediul unui convoi de aprovizionare. Acesta pleacă din sat către HQ-ul Alianței Armate și al Hoardei Rebele, la ore cunoscute de ambii lideri de la startul jocului. Există 3 transporturi pentru AA (la orele/ziua 18:00/Vi, 02:00/Vi, 10:00/Sâ) și 3 pentru HR (la ora 15:00/Vi, 00:00/Vi, 12:00/Sâ). Convoiul este format din ATV+șofer neînarmat care poartă un tricou special roșu/albastru și 2 contractori bine înarmați angajați de Legiune pentru protecția convoiului. IMPORTANT: ATV-ul și șoferul neînarmat în momentul în care se deschide focul asupra convoiului se va opri, după care se va repune în mișcare doar dacă atacul a fost respins. Dacă ambii gardieni și eventualii aliați pentru care se face transportul sunt eliminați diamantele transportate sunt înmânate reprezentanților facțiunii adverse.

MISIUNI – Tipuri:
– misiuni tip 1: misiune + cu contraatac din partea adversarilor
– misiuni tip 2: misiune similară pentru ambele facțiuni
– misiuni tip 3: misiune individuală pentru fiecare facțiune

ZONE DE RESPAWN
– fiecare facțiune are 3 zone de respawn distribuite strategic în REDZONE și câte 1 respawn în HQ-ul propriu marcate cu bandă roșie/albă + o bucata material textil roșu sau albastru în funcție de facțiune
– fiecare facțiune poate cumpăra un respawn mobil la 100 m de baza inamică pentru 60 min.
– din respawn se iese la minim 5 persoane sau la orele: XX:00, XX:15, XX:30, XX:45. În fiecare zona de respawn se va afla câte un ceas
– pentru a evita blocajele (atacurile asupra respawn-urilor) este permisă deschiderea focului din interiorul zone marcate a respawn-ului, iar asupra persoanele aflate în interiorul acestei zone este interzisă deschiderea focului.

SAT – generalități (YELLOWZONE):
– este interzisă INTRAREA în zona de joc (REDZONE) fără ca jucătorul să aibă pe el vesta reflectorizantă, brățara pe mână (dată la înregistrare) și arma marcata conform crono la înregistrare
– din sat reintrarea în joc se face prin orice respawn la alegerea jucătorilor (la minim 5 persoane sau la XX:00, XX:15, XX:30, XX:45 ale fiecarei ore); in fiecare zona de respawn va fi montat un ceas.
– satul este aparat de legionari, asupra acestora nu se poate deschide focul.
– aceștia sunt responsabili cu siguranța satului
– este interzisă INTRAREA în sat cu încărcătorul în armă (transferul între REDZONE spre YELLOWZONE)
– pe teritoriul satului jucătorii pot participa la diferite probe 1vs1. Aceste probe vor fi recompensate cu diamante de valoare mica. Cu acestea din sat se pot cumpăra: ceaiuri, cafea instant, fructe, apă plată la pahar sau se pot depune în seiful facțiunii pentru a acumula mai multe puncte. IMPORTANT: Diamantele nu se pot fura de la jucători decât în cazul transporturilor de valori.

Exemple probe:
1. Tir pistol tinte pop-up – care doboară cu pistolul mai repede 5 ținte
2. Tir replică ținte – care face scor mai mare la o ținta cu puncte din 10 focuri
3. Cazino – se joaca Black Jack, Texas Holdem

SAT – organizare:
Cladire principală este conpusă din:
– AIRSOFT.RO SHOP
– LYTOS SHOP
– LANTERNE.RO & METROPOLIS SHOP
– CASINO & BLITZKRIEG BAR
– MILITARY HOSPITAL
– LEGION BANK
– BUONAVISTA MILITARY CANTEEN
Alte clădiri:
– REGISTRATION AREA
– SHOOTING AREA (pop-up, tir țintă)

ACHIZITII TACTICE:
Fiecare comandant al facțiunii poate cumpăra cu diamante următoarele:
– 5 x fumigene militare (pentru atacul asupra buncărelor)
– 1 x respawn mobil aflat la 100 m de baza adversă timp de 60 minute (pentru atacul HQ-urilor).

EVALUAREA REZULTATELOR:
– la finalul jocului diamantele din seifurile facțiunilor și bancă vor fi numărate și cuantificate, conform valorii acestora, pentru a stabili rezultatul final al evenimentului BK 2014

Detalii eveniment

Avem plăcerea de a vă anunța că Airsoft.ro este sponsorul oficial al Evenimentului BLITZKRIEG – Operation Uprising, organizat de Meerkats Airsoft Club Sibiu în perioada 11-13 Iulie 2014, și a evenimentelor organizate sub titulatura BLITZKRIEG.

Organizatorul alături de sponsor va oferii mai multe beneficii:

– câte un voucher cu 10% REDUCERE tuturor participanților la eveniment pentru achiziții din magazinul online www.airsoft.ro. Voucher-ul va fi sub formă de bilet și este valabil din momentul plății acestuia până la finalul anului în curs (*Reducerea nu este valabila pentru produsele aflate deja la promoție);
– tombolă cu premii;
– 25% reducere la plăți în grup, la 3 bilete achitate al patrulea va fi gratuit;
– concursuri și jocuri premergătoare marelui eveniment;
– multe alte surprize.

BLITZKRIEG – link-uri utile:
Detalii eveniment: link
Înscrieri eveniment: link
Regulament eveniment: link
Forum eveniment: link
Pagina facebook eveniment: link
Pagina facebook Meerkats Events: link

Alte link-uri utile:
Site oficial Meerkats: link
Pagina facebook oficiala Meerkats: link
Magazin Airsoft.ro: link

Detalii organizatorice

Înscrieri și plăți: 24 martie 2014 – 20 iunie 2014
Bilet: prețul unui bilet va fi de 85 lei, care va include participarea la eveniment și o masă (sâmbătă seara)
Check-in: de joi 10 iulie ora 15:00 pana vineri 11 iulie ora 11:30
Durată joc: 30 ore de joc continuu, inclusiv jocul de noapte
Start joc: vineri 11 iulie ora 12:00
Stop joc: sâmbătă la ora 18:00
Party: sâmbătă seara se va organiza o petrecere cu muzică, voie bună, povești vânătorești și palincă de Zalău
Reguli: În principiu regulamentul de joc va fi SB 1.1, cu mici modificări, poate fi consultat pe forumul nostru – Regulament de joc al Meerkats Club
În speranța că va fi un eveniment spectaculos Meerkats și Airsoft.ro vă așteptă la eveniment.

Poveste

Harta interactivă

Logo facțiuni

Embleme facțiuni